Speel Bewust geeft presentatie bij themabijeenkomst over preventie

Donderdag 28 maart aanstaande geeft Speel Bewust een presentatie over haar activiteiten tijdens een themabijeenkomst over preventie die georganiseerd wordt door de Kansspelautoriteit.

Donderdag 28 maart aanstaande geeft Speel Bewust een presentatie over haar activiteiten tijdens een themabijeenkomst over preventie die georganiseerd wordt door de Kansspelautoriteit. Speel Bewust – een samenwerkingsverband van Nederlandse Loterij, Runnerz en VAN Kansspelen – zal tijdens de presentatie vertellen over de mogelijkheden die Speel Bewust biedt voor spelers die overmatig spelen of het risico op overmatig spelen willen beperken.

Themabijeenkomst
De Kansspelautoriteit organiseert op donderdag 29 maart aanstaande een bijeenkomst over het thema verslavingspreventie voor genodigden. De kansspelsector is hier al vele jaren mee bezig, onder andere in het samenwerkingsverband Speel Bewust. Speel Bewust deelt graag haar kennis en ervaring met anderen in de sector en geeft daarom een presentatie over haar activiteiten en ervaringen tijdens de themabijeenkomst. Ook aanbieders van zorg en andere organisaties geven een presentatie over hun activiteiten op het gebied van preventie en zorg.

Preventie, een belangrijk onderwerp
Preventie is een belangrijk onderwerp in de kansspelsector. Het overgrote deel van de spelers houdt zich binnen zijn of haar eigen grenzen en beleeft plezier aan kansspelen. Om ervoor te zorgen dat zo min mogelijk spelers over hun eigen grenzen heen gaan, zet de sector in op allerlei activiteiten rondom preventie. Via Speel Bewust kunnen spelers informatie vinden over onmatig speelgedrag, het voorkomen hiervan en mogelijkheden rondom verslavingszorg. Daarnaast is er ook een hulplijn aan Speel Bewust verbonden, waar spelers 24/7 terecht kunnen met hun (hulp)vragen. Speel Bewust wordt daarbij actief onder de aandacht van het publiek gebracht in de amusementscentra van leden van VAN Kansspelen, op de website van Nederlandse Loterij en bij de activiteiten van Runnerz.

Over Speel Bewust
Speel Bewust is een samenwerkingsverband van Nederlandse Loterij, Runnerz en VAN Kansspelen op het gebied van preventie van kansspelverslaving. De website www.speelbewust.nl dient als platform voor mensen die op zoek zijn naar informatie over kansspelverslaving en toegang tot zorg. Ook biedt Speel Bewust een 24/7 bereikbare hulplijn voor mensen met (hulp)vragen. Op verschillende locaties waar kansspelen worden aangeboden, wordt Speel Bewust ook actief onder de aandacht gebracht.