Speelbewust

VERANTWOORD SPELAANBOD

De landelijke vergunninghouders van kansspelen en exploitanten van speelautomaten zijn zich bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid met betrekking tot het aanbieden van kansspelen. Deelname aan een kansspel is voor de meeste mensen een ontspannen tijdverdrijf. Voor sommigen kan dit echter uit de hand lopen. In een dergelijk geval is het zaak dat iemand de juiste informatie en, indien nodig, doorverwijzing of begeleiding ontvangt.

Naast de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer, doen de vergunninghouders er alles aan om spelers van de juiste informatie en begeleiding te voorzien. Zij voeren een preventiebeleid om de deelnemers te informeren, eventueel aan te spreken en indien van toepassing door te verwijzen naar professionele hulp. Afhankelijk van het soort kansspel kan dit veel vormen aannemen.

Op de website vind je meer informatie over de vergunninghouders en, hun werkwijze hierin. Wanneer je hier behoefte aan hebt, kun je (eventueel anoniem) contact opnemen met de hulpverleners van HANDS.